perjantai 11. heinäkuuta 2014

Värivalintoja


Inspiraatio löytyy usein yllättävistä paikoista. Seinien pesumaalaukseen aiemmin sekoittamani keskiharmaa osoittautui niin mainioksi taustaksi patinoituneille puunsävyille, että haaveet mustasta saunasta haihtuivat saman tien. 
 
 
Kangaspuissa käytettyjen kaiteiden pähkinänruskea seuranaan lähes valkoiseksi haalehtuneen lautamankelin sävy antoivat väripaletin koko remontille. Nämä aarteet tulevat koristamaan saunan pukutilaa myös valmiissa lopputuloksessa.

Sementtilattiaan sivellään lämmin pähkinänruskean sävy. Kosteaan tilaan sopivan maalin joukkoon sekoitetaan mikrokiteitä, jotka vähentävät lattiapinnan liukkautta. Samaa pähkinäistä sävyä toistavat lauteet, takan mantteli ja viimeistelyyn käytettävät listoitukset. Lautamankelin vaalea sävy siirtyy maalina kattipintoihin ja takan tulipesää kehystämään luonnokivilaattojen muodossa.

Ennen lopullisia pinnoitteita on kuitenkin aika jatkaa runkotöitä. Suihkunurkkaus rakentuu höyrynsulkuna toimivasta tervapaperista, jonka päälle asennettavat koolausrimat jättävät sopivan tuuletusraon seinäpinnoitteen ja alkuperäisen puupanelin väliin.


Luja-betonilevy on kosteuden kestävää ja viihtyy myös talven ajan kylmillään olevissa tiloissa. Se on myös mainio tartuntapohja erilaisille pintakäsittelyille. Tässä kohteessa pintaan tulee vielä ruuvin kannat kätkevä ylitasoitus, jonka jälkeen pintaan sivellään kostean tilan maali. L-muotoinen puulista viimeistelee levypintojen reunat.


Aiemmin valettu betonilattia hiottiin tasaiseksi timanttilaikalla. Samalla poistettiin myös pintakerros vanhasta saippuan kyllästämästä lattian osasta tulevien pintakäsittelyiden tarttuvuuden varmistamiseksi. 

Löylyhuoneen seinien perustukset valettiin Styroxista valmistettuihin muotteihin.

Ystävän rakennus-projektista ylijääneistä Kahi-tiilistä muurataan seuraavaksi löylytilan seinät. Siinä ne odottavatkin jo siistissä rivissä seuraavaa sadepäivää ja muuraus-inspiraatiota. Siihen saakka nautitaan auringosta ja lämpimistä kesäpäivistä ihan pihalla. :)
Ei kommentteja: