perjantai 16. heinäkuuta 2010

Uusi ilme makuuhuoneeseen

Kesäloma on rentoutumisen ohella otollista aikaa saattaa loppuun rästiprojekteja. Niipä minäkin tartuin heti vapaiden alkumetreillä liisteriharjaan ja toimitin loppuun vuosi sitten kesken jääneen yläkerran makuuhuoneen remontin. Hikistä äheltämistähän se oli näillä helteillä, mutta niinkuin wanha kansa aina sanoo, lopussa kiitos seisoo!


Koska tilat jatkuvat yhtenäisinä läpi koko talon, oli loogista jatkaa yläkerrassa samoilla pintamateriaaleilla. Halusin huoneeseen kuitenkin jotain pientä variaatiota, joten kaivoin esille jo aiemmin hankkimani Lexingtonin tyynynpäälliset, jotka antoivat idean hennon sinisestä aksenttiväristä.


Samassa rytäkässä verhonvihaaja päätti heittäytyä oikein villiksi ja ripustaa laskosverhon yläkerran ikkunaan; pieni myönnytys siltä varalta jos kaikkein valoisimpina kesä-öinä tahtoo hiukan pimentää. =)


Matalan huoneen "sängynpääty" löytyi pienen metsästämisen jälkeen; kultainen aurinkopeili sai hiukan hopeaa pintaansa ja kertaa nyt kauniisti huoneen lännen puoleisesta ikkunasta tulvivaa päivänvaloa, luoden samalla sängystä huoneen todellisen katseenvangitsijan.
Muutama monikäyttöinen kaluste antaa enemmän tilan tuntua ja toimivuutta, kuin täyteen tungettu kammari. Romukuntoinen talonpoikaistuoli löysi tiensä maaliverstaan kautta yläkerran boduaariin, jossa se palvelee nyt sekä istuimena, että ylimääräisenä laskutasona.


Pienet yksityiskohdat viimeistelevät harkitun kokonaisuuden.
Kerrostamalla erilaisia kuoseja samasta väriperheestä saavutetaan runsas, mutta samalla hyvin levollinen kokonaisuus. Vaikkakaan sinistä väriä ei ole käytetty lainkaan kiinteissä rakenteissa, uskallan väittää että vierailija vastaa kysytäessä käyneensä sinisessä makuukammarissa.

5 kommenttia:

Laiza kirjoitti...

Kaunista on, vaikkakaan ei ollenkaan minun tyylistä. Mielellään tuollaisessa vierashuoneessa yönsä viettäisi.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana on, tosi ihana!! Muutenkin idearikas blogi :) Mäkin tarvisin tuollaisen ylimääräisen lakutason - karkkihiiri kun oon ;D

Antti Jakola kirjoitti...

Kiitokset kommenteista, ne ovat aina tervetulleita ja kuten saimme tänään huomata, saattavat parhaassa tapauksessa jopa parantaa blogin kieli-opillista ja oikeinkirjoituksellista tasoa. ;)
Anonyymi karkkihiiri, I know where your candy is hidden...

noora kirjoitti...

Kaunis huone, kyllä nukkusin magiasti.. Mä jään odottaan uusia postauksia...tahdon nähdä lisää!;)

Johanna kirjoitti...

Mielettömän upea huone, minuun makuuni uppoaa. Ja ihana blogilöytö pitkään aikaan, me like. Jatka samaa rataa. Ps. onko blogin takana oikeasti mies? Mies joka omaa noin hemmetin hyvän sisustusmaun ja on taitava käsistään ja ja ja jatkanko listaa :D