maanantai 28. kesäkuuta 2010

Mökkitunnelmissa

Sain kutsun vanhempieni kesäparatiisiin Juhannusta vastaanottamaan ja samalla juhlistimme edellisellä viikolla olleita syntymäpäiviäni. Paikka on ollut sukumme omistuksessa jo vuosia, pikkuhiljaa mökin ulkoasua ja käyttömukavuutta on kohennettu, unohtamatta kesästä nauttimista.

Parkkipaikalle saapuessa osuu ensimmäisenä silmään pieni ryytimaa, joka tuottaa satoa pitkin kesää.

Jo mökkipolulla vieraan vastaanottaa isän grilliherkkujen houkutteleva tuoksu ja terassilla onkin jo vastassa, kukas muu kuin talon emäntä itse.


Ensin tietenkin vaihdetaan uusimmat kuulumiset, tutkaillaan viimeisimmät rakennusprojektit ja suoritetaan aina niin kiehtova pihakierros. Pian käykin jo kutsu aterioimaan, eikä hetkeäkään liian aikaisin! =)

Isä-Eskon grillibravuri: Broileria, possua, perunaa ja paprikaa herkullisella grillikastikkeella valeltuna, raikkaan tuoresalaatin kera. Olkaa hyvä!

Noin tuhdin aterian jälkeen maittaisi vaikkapa pienet nokkaunet. Hirsimökin makuuhuoneissa on aina mukavan viileää, vaikka ulkona porottaisikin. Värit sen sijaan ovat sitäkin hehkuvammat. 

Päiväpeitot ja tyynyt ovat Aulikki-äidin omaa käsialaa,
osa kangaspuilla kudottuja, osa käsin neulottuja.

Mutta hei, eikös jotain meinannut unohtua? No kakku tietenkin, kun syntymäpäivääkin oli aikomus juhlistaa. Äidin muhkeat täytekakut ovatkin jo traditio perheemme juhlissa ja vaikka nautimmekin herkut tällä kertaa mökkitunnelmaan sopivasti paperilautasilta, on mauku aina vartaansa vailla.


Mökille palaamme vielä toistamiseen tämän kesän aikana pikku rakennusprojektin puitteissa. 

Ei kommentteja: